سالیان متمادی است که پارامترهای COD، BOD و TOC به عنوان پارامترهای اصلی کیفیت فاضلاب مطرح بوده و روشهای متعددی برای انجام اندازه گیری این پارامترها ابداع گردیده اند. اغلب روشهای کلاسیک که در آزمایشگاه صورت می گیرند وقت گیر و پیچیده بوده و برای تصمیم گیری ها و عکس العمل های سریع در مقابل شوک ها و تغییرات ناگهانی سیستم مناسب نیستند. روش SAC با اندازه گیری میزان جذب نور تحت طول موج 254nm توسط مواد آلی درون فاضلاب، شیوه ای کاملاً سریع و با دقت قابل قبولی است که امکان تصمیم گیری های سریع را فراهم می آورد. بنابراین صنایع و کارخانجاتی که فرآیند آنها دارای فاضلاب صنعتی یا بهداشتی بوده و به ناچار باید در بخش های مختلف تصفیه خانه فاضلاب یا خروجی آن، کنترلرهای اتوماتیک داشته باشند، می توانند از این روش برای کنترل بهینه فرآیند خویش استفاده نمایند. همچنین این روش به بهترین حالت می تواند سازمان های ناظر مانند سازمان محیط زیست را یاری نماید تا بصورت نامحسوس و شبانه روزی (حتی بدون رجوع به محل)، کیفیت فاضلاب خروجی صنعت مذکور را کنترل نمایند.
این روش حتی در مورد آب آشامیدنی و آبهای سطحی مانند رودخانه ها نیز کاربرد دارد. منابع تأمین آب آشامیدنی ممکن است دارای مواد ارگانیک نظیر Tannin & Lignin باشند. مواد آلی ممکن است از طریق فیلترهای ذغال فعال موجود در تصفیه خانه های آب نیز، وارد آب شرب گردند. بنابراین با توجه به اینکه گندزدایی معمولاً با کلرزنی انجام می گیرد، بصورت بالقوه ای احتمال تشکیل هالومتانها بالاست. بنابراین با اندازه گیری SAC می توان سرعت پتانسیل تشکیل هالومتانها را سنجیده و در صورت وجود پتانسیل بالا، قبل از کلرزنی، اقدامی جهت کاهش این پتانسیل به عمل آورد.
شیوه نامه های جدید سازمان محیط زیست و استاندارهای ملی بر خط کشور با تعمیم طول موج اندازه گیری از حالت تک طول موجی 254nm به حالت اسکنر در بازه 200-700nm روش مزبور را توسعه داده اند.
علیرغم همه مزایای برشمرده ی بالا، باید توجه داشت که برخی از مولکول ها نظیر قندها و الکل ها و حتی برخی ترکیبات هیدروکربوری، نسبت به نور UV حساس نیستند و جذب ندارند. بنابراین، روش SAC علیرغم سادگی و هزینه پایین برای پسابهائی که حاوی درصد بالائی از اینگونه مولکول ها هستند قابل استفاده نیست.
این مقاله سعی بر تعریف روش SAC، میزان اعتبار و همخوانی آن با روش های کلاسیک و همچنین تشریح مزایا و مشکلات این روش دارد. برای مطالعه متن کامل این مقاله اینجا را کلیک نمایید.